top of page
  • Szerző képefmaltisk

Magyar Diáksport Napja - Máté napi akadályverseny (2014.)


Jelentkezésünkkor engedélyt kértünk arra, hogy egy hagyománnyal rendelkező programunkhoz kössük a Magyar Diáksport Napi rendezvényünket, így mi szeptember 19-én teljesítettük a Diáksport Napi Futótávunkat, s egyéb sportos feladatok is szerepeltek a programban.

Iskolánkban minden évben akadályversennyel tisztelgünk iskolánk névadója előtt szeptember harmadik péntekén. Ebben az évben a Szegvári Mozgáskorlátozott Egyesülettel összefogva tartottuk meg hagyományos rendezvényünket. A rendezvény lebonyolításában védőnők, rendőrök, polgárőrök és közmunkások is segítettek.  Az egyes állomásokon olyan feladatokat kaptak a gyerekek, melyeken keresztül kicsit beleláthattak kevésbé szerencsés embertársaink életébe. Kipróbálhatták a kerekesszékben való közlekedést, kaptak feladatokat, amelyeket bekötött szemmel kellett végrehajtaniuk, de voltak kerékpáros akadálypályák, s egyéb sportos feladatok is. Az akadályversenyt külön rendeztük meg az alsós és felsős tanulóknak. A helyszínt az iskolák és az ezek közelében lévő terek biztosították.

Az akadályverseny végén valamennyi résztvevő a Központi iskola előtt gyülekezett és a déli harangszóra elindítottuk a 2014 méteres futást. A pályát közutakon és járdán jelöltük ki, a biztosításban rendőrök, polgárőrök, közmunkások, pedagógusok és szülők segítettek. Minden induló célba érkezett, a rendezvény sikeres volt.

11 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
logouj.png
bottom of page