top of page
  • Szerző képefmaltisk

Megyei Atlétika Diákolimpia (2023.)

MEGYEI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA – ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG

SZEGED, 2021. 09. 21.

A Szegvári Forray Máté Általános Iskola sportolói első alkalommal vettek részt a Megyei Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságán. A szegedi SZVSE atlétikai pályán 21, 5-8. osztályos tanuló képviselte Szegvár színeit. Nem kevés izgalommal járt a bemutatkozás, mert többen voltak, akik életükben először futottak műanyag borítású futópályán, először kerültek be váltóba, így bőven volt, amire nagyon kellett figyelni, hogy jól sikerüljön minden.

Külön színfoltja volt a versenynek, hogy a súlylökésnél Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő edzője volt a versenybíró. A fiúk versenyzése, hozzáállása nagyon tetszett neki, így a lökések után szívesen válaszolt a kérdésekre és néhány jótanáccsal is segítette a csapatot. Az eredményhirdetésnél nagyon kellemes meglepetés ért bennünket, amikor a Forray eredményét utoljára mondták be, s a dobogó legmagasabb fokára szólították a csapatot.

A verseny nagyon jó élményeket és sok tapasztalatot hozott minden sportolónk számára, s adott egy motivációs támogatást is az október 17-én Szentesen megrendezésre kerülő Körzeti Mezei futó Diákolimpiához, ahol várhatóan 50 fő körüli gyerekünk fog rajthoz állni.

Eredmények:

10x200 méteres futóváltó

„A” csapat 6. hely (Nadicsán Anna, Bozó Kata, Csatordai Réka, Posztós Emilia, Rácz Barbara, Tajnai Dániel, Sipos Dominik, Fazekas Dávid, Bánfi Matthew, Bánfi Anthony)

„B” csapat 8. hely (Csák Lilla, Kürti Lara, László Csenge, Szabó Fanni, Szabó Lili, Csikós Marcell, Gajda Nándor, Gémes Olivér, Kalóczkai Dávid, Tajnai Máté)

Távolugrás

Fiúk: 8. hely (Bánfi Anthony, Fazekas Dávid, Tajnai Dániel, Tajnai Máté, Gajda Nándor)

Lányok: 8. hely (Nadicsán Anna, Rácz Barbara, Szabó Fanni, Szabó Lili, Farkas Lilla, Csák Lilla)

Súlylökés

Fiúk 1. hely (Sipos Dominik, Bánfi Anthony, Bánfi Matthew, Fazekas Dávid, Csikós Márk Marcell)

Szegvár 2023. 09. 21.

Pólyáné Téli Éva


6 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
logouj.png
bottom of page